Miljø & Socialt ansvar

Bæredygtig, grøn og miljøvenlig

Greenline Bioboard er en PEFC certificerede produktionsmetode hos Rotpunkt. Skabene er produceret af Bioboard som er en produktionsmetode hvor der anvendes bl.a. majskolber. På den måde reduceres forbruget af træ med 37%. Dette medvirker til at bevare verdens naturskove uden at gå på kompromis med kvaliteten og stabiliteten. Samtidig er Bioboard lettere end spånplade lavet af 100% træ. Derfor reduceres vægten på skabene med 30%, uden at holdbarheden og styrken på skabene påvirkes. Dette er særdeles gavnligt for miljøet, da bl.a. CO2 udslip og brændstof forbrug i vores transporter formindskes. Majskolberne er en europæisk dyrket sort, som normalt bruges i biogas anlæg og er derfor ikke egnet som føde til hverken mennesker og dyr.

Hvad er Bioboard

BioBoard er et bæredygtigt og miljøvenligt alternativ til traditionelle spånplader, er på ingen måde er ringere kvalitet. Det ligner til forveksling de køkkenelementer, der normalt bygges op i almindelige spånplader. Men der er en vigtig forskel. Brugen af majsfibre gør elementerne cirka 30 procent lettere. Det betyder dels, at de er lettere for håndværkerne at sætte op, men frem for alt, så er det væsentligt bedre for miljøet end de traditionelle køkkener.  BioBoard gør forskellen – i hvert fald for økologi og økonomi. Ved anvendelse af bl.a. majs reduceres vægten med 30%, med samme stabilitet og forarbejdningskvalitet. Dette letter både transport og håndtering.

Reduktion af CO2 udslip.

Når vægten er reduceret så kraftigt, så betyder det også, at vi reducerer brændstofforbruget og dermed CO2-udslippet betragteligt, når køkkenerne skal fragtes fra fabrikken ud til stedet, hvor det skal monteres. Men CO2-fordelen ved BioBoard-pladerne stopper ikke der.For hvor traditionelle spånplader alle laves af langsomt voksende træer, er BioBoard-pladerne produceret af hurtigt voksende majs, der – under gunstige forhold – kan høstes to gange om året.

Vores ansvar for fremtiden.

Selv om det kun er fibre fra majskolberne, der bliver til BioBoard-plader til køkkener, så er der naturligvis ikke noget der går til spilde i BioBoard-produktionen. Alt affaldet fra majsproduktionen videresendes til store kraftvarmeanlæg, der fyrer med biobrændsel og er således med til at give varme til en masse tyske husstande.

Alle design og funktioner forbliver fuldstændig intakte.

Dine fordele

  • Skabe af miljøvenlig Bioboard
  • Op til 30% vægtreduktion
  • Enkel montage
  • Samme kvalitet som almindelige spånplader
  • Produceret af naturlige, hurtigtvoksende råstoffer.
  • Miljøvenlig transport
  • 100% genanvendelig
  • Samme design

BioBoard-pladerne er FSC, PEFC og ISO14001 certificerede.

 

 

 

Rotpunkt butik
Find vej til et showroom
Besøg et vores mange showrooms fordelt over hele landet og få en oplevelse af vores høje kvalitet. Vi har udstillinger af både køkken og badmiljøer og naturligvis også prøver af alt lige fra greb, låger, bordplader, skuffer og skabe.