Se hvilke fem køkkentrends, der kommer til at præge 2021

Køkkentrends der kommer til at præge 2021

Se hvilke trends, der kommer til at dominere køkkenet i 2021. Hos Rotpunkt er vi altid på forkant med nye trends og tendenser inden for køkkener. Her bringer vi fem af de vigtigste trends for 2021.

Nyt år - nye trends

Et årsskifte er en oplagt mulighed til at kigge frem mod, hvad der kommer til at dominere i det nye kalenderår. Hvad enten det drejer sig om materialer, elementer eller design, er der som bekendt en variation i, hvad der er særligt populært blandt danskerne.

Her kigger vi frem mod nogle af de køkkentrends, der kommer til at præge 2021. Ligesom andre former for trends kan køkkentrends siges at afspejle nogle af de fænomener, der sætter rammerne for den generelle samfundsudvikling.

For 2021 kommer det derfor nok ikke som nogen stor overraskelse, at Covid-19 også spiller ind i hvilke trends, vi ser inden for køkkener. Dette er en klar illustration af, at i takt med vores levevis ændres eller udvikles, stilles der nye krav til køkkenets udformning og funktioner. Vi har samlet i alt fem trends i denne artikel.

Scroll ned og bliv klogere på hvilke farver, materialer og designelementer, som kommer i centrum i 2021.

Rotpunkt køkkenvalg

Naturen rykker ind i køkkenet

2021 øger fokus på at integrere elementer fra naturen i køkkenet

Både i forhold til farvevalg og materialer kommer der i 2021 øget fokus på at integrere elementer fra naturen i køkkenet. Dette gælder eksempelvis træsorter, marmor og sten, som kommer til at få et mere naturligt og rustikt udtryk, som vi kender det fra naturen.

Udtrykket kan desuden forstærkes ved brug af planter og jordlige farver, som ligeledes bidrager til fornemmelsen af at flytte naturen ind i hjemmet og til at skabe en varm og hyggelig atmosfære.

Trenden med naturen i centrum afspejler desuden et fortsat øget fokus på bæredygtighed. Der er stor efterspørgsel på bæredygtige materialer med en høj grad af genanvendelighed. Samtidig vælges kvalitetsmaterialer, der kan holde til mange års brug.

Ved at investere i et køkken, der ikke skal skiftes ud efter få år, spares ressourcer, hvilket kan bidrage til at reducere den samlede klimabelastning.

Rotpunkt køkkenvalg

Plads til hjemmearbejde

Hjemmearbejde kommer til at spille en større rolle i fremtiden.

Covid-19’s indtog har for mange i høj grad omdannet hjemmet til en arbejdsplads. I den forbindelse kommer køkkenet også i spil, når pladsen skal optimeres til at give plads til arbejde, samtidig med hjemmets sædvanlige funktioner stadig kan udfoldes.

Uanset hvordan og i hvor høj grad Covid-19 kommer dominere i 2021, har flere undersøgelser påpeget, at hjemmearbejde kommer til at spille en større rolle i fremtiden. Her kan køkkenet tænkes ind i forhold til eksempelvis bordplads og til at være et sted med arbejdsro, hvorfra der kan afholdes telefon- og onlinemøder, når det kniber med plads i hjemmet.

I større køkkener kan rumdeling også være en mulighed, så familiens øvrige medlemmer kan betjene sig af køkkenets konventionelle funktioner, mens der samtidig er plads til hjemmearbejde. Med andre ord er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser, i forhold til hvordan køkkenet kan benyttes i en situation med hjemmearbejde kombineret med familieliv.

Realisér din køkkendrøm

Få et nyt køkken, der lever op til dine ønsker og behov for et drømmekøkken. Vi står klar til at realisere drømmen sammen med dig.

Rotpunkt butik
Find vej til et showroom
Besøg et vores mange showrooms fordelt over hele landet og få en oplevelse af vores høje kvalitet. Vi har udstillinger af både køkken og badmiljøer og naturligvis også prøver af alt lige fra greb, låger, bordplader, skuffer og skabe.
Rotpunkt køkkenvalg

Herskabelige elementer

Et køkken, der giver plads til større armbevægelser

2021 bliver også året, hvor køkkenet giver plads til større armbevægelser i forhold til indretning og udseende. Hidtil har dette primært været forbeholdt større villaer og herskabslejligheder, men i 2021 kommer trenden til at brede sig til både mindre køkkener og boligformer, hvor mere simple og minimalistiske løsninger typisk er dominerende.

Detaljer som eksempelvis armatur i klassisk udformning og materiale såsom kobber og messing vinder frem, ligesom eksklusive træbordplader nyder stor popularitet. Derudover kan køkkenkomponenterne kombineres med klassisk herskabelige elementer som stuk, fyldningslåger og lignende for at fuldende det herskabelige udtryk.

Dertil kommer elementer som marmor, vitrineskabe og høje fodpaneler, som igen forstærker det herskabelige udtryk. Som pynt kan der tænkes i klassiske baner med et lidt tungere udtryk end normalt.

Sorte køkkener er ikke for alle. Ikke desto mindre er køkkener i sort samt mørke nuancer dog moderne i 2021. Dette skyldes ikke mindst den elegance samt det sofistikerede udtryk, som et sort køkken kan skabe. Samtidig kan det ses som en mulighed for at udtrykke et statement og skille sig ud, i forhold til hvordan størstedelen af danske køkkener ser ud.

Når det kommer til sorte køkkener, er især overflader i mat sort populært, hvad enten det gælder bordplader, skabslåger eller armatur. Udover de kosmetiske egenskaber har et køkken i mat sort også den fordel, at du slipper for skinnende overflader, som fremhæver urenheder og pletter. Det sorte køkken anno 2021 er derfor en moderne og klassisk løsning, som skaber et eksklusivt og stiligt udtryk. Samtidig er der som bekendt aldrig to køkkener, der er ens. Dette gælder også sorte køkkener, hvor valg af elementer og detaljer kan trække udtrykket i vidt forskellige retninger.

Rotpunkt køkkenvalg

Integreret emfang

Undgå en klodset og dominerende emhætte med et integreret emfang.

For nogle kan en klassisk emhætte være en udfordring i forhold til et nyt køkken, da den kan opleves klodset og dominerende. Denne udfordring løser et integreret emfang, som desuden skaber ekstra plads til skabe og hylder, hvilket giver større frihed til indretning og ikke mindst ekstra opbevaringsplads.

Et emfang kan integreres i loft, skabe og bordplade, hvilket kan give mere luft i rummet og skabe renere linjer. Desuden kan et integreret emfang også fjerne de støjgener, der opstår, når man står ved komfuret med hovedet tæt på en emhætte. Et integreret emfang som eksempelvis et bordemfang, giver også frihed til placering af kogeplader, som ikke længere behøves at være placeret ved en ydervæg. Dette kan eksempelvis være en fordel, hvis man ønsker at etablere en køkkenø som en del af et køkken-alrum.

Realisér din køkkendrøm

Få et nyt køkken, der lever op til dine ønsker og behov for et drømmekøkken. Vi står klar til at realisere drømmen sammen med dig.