Rorpunkt Hillerød ekspanderer midt under COVID-19

Lokal køkkenbutik ekspanderer midt i en Corona-tid.

Det har været en hård periode for mange mindre virksomheder, og flere, også lokale, har måtte dreje nøglen om på grund af Corona og følgevirkningerne heraf.
Men hos Rotpunkt i Slotsgade stod det hurtigt klart at de mange hjælpepakker ikke kunne bringes i anvendelse. ”Vi er en tre år gammel køkkenbutik, og dermed er vi jo stadig på en vækst rejse. Derfor ville det både være unaturligt og meget skidt, hvis jeg skulle præstere en 30% tilbagegang, som har været et af kriterierne”, siger Ole Stids-Jønsby, der er indehaver af det han kalder ”Danmarks smukkest beliggende køkkenbutik”.

Det har simpelthen ikke været muligt at få noget støtte, men det har heldigvis også vist sig, at omsætningen har været støt stigende igennem hele perioden. ”En af årsagerne er helt klart, at en del travle kunder som under Coronatiden pludselig har haft mange hjemmearbejdsdage og dermed fundet tiden til at realisere deres køkkendrømme.

En anden årsag til fremgangen er en stigende interesse for bæredygtighed. Her ligger Rotpunkt nemlig helt fremme for køkkenerne produceres CO2 neutralt og bla. af Svanemærkede spånplader. Markedet for bæredygtige alternativer er stærkt stigende, både hos private og i særdeleshed hos professionelle byggefolk, som er ved at få øjnene op for den tyske, familieejede virksomhed.

”Jeg kan i øjeblikket få møder med mange af de største arkitektvirksomheder, pensionskasser og entreprenører, men det har været lidt svært at nå det hele når jeg også skulle være i butikken seks dage om ugen”, siger Ole Stids-Jønsby. ”Derfor lå den lige til højrebenet, da Johnnie Jelager kontaktede mig”. Johnnie er en bundsolid og erfaren køkkenmand, som egentlig var gået på pension.

”Selvom jeg er blevet 68 og har masser af sunde interesser, som bl.a. aktiv håndbolddommer, habil golfspiller og et aktivt liv, blev det simpelthen for kedeligt for mig at gå derhjemme”, siger Johnnie Jelager. ”Jeg føler jeg har mindst 2-3 gode arbejdsår endnu, og savnede ærligt både det kollegiale fællesskab og det at have noget at stå op til om morgenen”, siger han. Det var ikke tilfældigt at det blev Rotpunkt han kontaktede: ”Jeg elsker simpelthen køkkener, næsten lige så meget som jeg elsker golf og min dejlige kæreste. Så det er vigtigt for mig at kvaliteten er i top og der er gode mulighed for at opfylde kundernes ønsker og drømme. Set udefra befinder Rotpunkt sig i den øvre ende af mellemsegmentet, og det passer rigtig fint til Hillerød. God kvalitet og lækkert design, som er til at betale”.

Med Johnnie med på holdet glæder Ole Stids-Jønsby sig til nu også at kunne tilbyde totalentrepriser/større ombygningsprojekter af både køkken og badeværelser. ”Johnnie har både erfaringen og netværket af håndværkere til at styre kunderne sikkert og trygt igennem de mange udfordringer der kan være” siger Ole. ”Den eneste udfordring er at jeg nu skal til at formulere en seniorpolitik”, slutter han med et grin.