Tidløst køkken til engelsk inspireret villa

Da vi overtog et dødsbo i Klampenborg, var vi meget i tvivl om, hvor køkkenet skulle placeres, og hvordan vi gjorde huset bedst ære.

Da det er et fredet hus fra 1932 bestod det udvendigt af gule og brændte sten, mørke vinduer med skodder i en engelsk inspireret stil. I stedet for at følge tidens trend, valgte jeg at gå efter et mere tidsløst design, som kunne leve op til vores families dagligdag. I stedet for at rive det gamle køkken ned og blot placere et nyt samme sted, valgte jeg i stedet for at placere køkkenet for enden af spisestuen og forvandle det gamle køkken som kontor, hvor vi satsede på bæredygtige løsninger.

Bagvæggen er lakeret kork, der afspejler den udvendige sten med en 3-dimensionel effekt. Det er her, vi steget og bager. Køkkenøen i midten er den kolde og rene, hvor vi har vand og opvask. Vi valgte materialerne eg, hvid lak og Corian®, da de bidrager til enkel vedligehold næsten uden brug af rengøringsmidler.

Den hvide ø i Corian® og mat-lakerede fronter er bindeled mellem de 2 forskellige gulvflader. Køkkenet har en gennemgående gribeliste som er let at betjene og rengøre.
Vi valgte 2 vaske for at gøre plads til såvel koldtvandshane (med danskvand) og en kogende vandhane. Samtidig giver et stort vaskeskab mulighed for affalds sortering, som er vigtig for os. Valget kunne have været én større vask med et separat skab til affald.
Over højskabene langs bagsiden har vi udført en ” bro”, der gemmer emhætte og lys, men også får højskabene til at fremstå mindre dybe. ”Broen” er kopieret i øen, der har et kraftigt ben i Corian® i venstre side
Priseksempel:

Elementer: kr. 95.000,-
Bordplader: kr. 68.000,-
Hvidevarer: kr. 105.000,-