fbpx
Butikker


Aftal møde


UN 17

Foto: UN17 Village

Artikler

Stolt leverandør af 535 svanemærkede køkkener til bæredygtigt byggeprojekt

Det er ikke nogen tilfældighed, at det blev Rotpunkt, der skulle være leverandør af 535 køkkener til det bæredygtige byggeprojekt UN17 Village i Ørestaden, København, som står færdigbygget i løbet af 2023. Fokus i hele byggeriet er nemlig miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed og det at kunne leve op til FN’s 17 verdensmål. Og det taler rigtig godt ind i Rotpunkts vison om bæredygtige løsninger.

Hos Rotpunkt har vi i løbet af de seneste år implementeret de nyeste teknologier og maskiner, som anvendes til at reducere materialebrug og affald. Derudover får alle fabriksmedarbejdere tilbudt el-cykler, der er foretaget en omstilling til vedvarende energi i hele virksomheden, og så er al produktion 100 procent CO2-neutral. 

Netop når det kommer til bæredygtighed fremhæver entreprenøren bag UN17-projektet, NREP, Rotpunkt og vores Greenline køkkenserie, der i 2022 fik Svanemærket. Nicole Van Der Star, som er investment developer hos NREP, fortæller her, at vi som køkkenleverandør har kunnet dokumentere en CO2 neutral produktion og en positiv indvirkning på indeklimaet. Og netop det har været afgørende for valget. 

UN17
  • Rotpunkt køkkenvalg

535 Rotpunkt Greenline køkkener til projektet UN17 Village

I løbet af 2023 står 535 lejligheder klar med et Rotpunkt Svanemærket Greenline køkken i Ørestaden i København. Projektet i København hedder UN17 Village, og her indtænkes FN’s 17 verdensmål i projektet. Det betyder, at både miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed er i spil. Det er Rotpunkt stolte af at bidrage til.

Et skulderklap

 

Hos Rotpunkt er vi selv utrolig glade for og stolte over vores bæredygtige Greenline serie, hvor vi har fokus på bæredygtige materialer og miljøvenlighed. Men at få et skulderklap fra blandt andet Miljømærkning Danmark i form af Svanemærket og vores samarbejdspartner, NREP, fra det bæredygtige byggeprojekt UN17 Village i Ørestaden, gør os endnu mere stolte. 

 

 

Greenline mærke
  • Rotpunkt køkkenvalg

Rotpunkts Greenline køkkener

Vores Greenline serie, som opsættes i UN17, fik i 2022 Svanemærket. Mærkningen  betyder, at køkkenerne er garanteret miljøvenlige og bæredygtige. De lever op til strenge krav, der sikrer, at køkkenerne sætter mindst mulig aftryk på vores klode.  

Se mere om vores Greenline køkkener her. 

Lever op til strenge krav

Miljømærkning Danmark står for certificeringen med Svanemærket, og de peger på Rotpunkt som en af de førende spillere på det danske marked for bæredygtige køkkenløsninger i 2022. 

Miljømærkning Danmarks direktør, Martin Fabiansen har udtalt, at Rotpunkts Greenline køkkenelementer var de første på markedet, der opfylder Svanemærkets nyeste kriterier for møbler og inventar (2022). Miljømærkning Danmark evaluerer løbende kravene til Svanemærkning, og her har Rotpunkt været forrest i feltet i 2022. 

Mærkningen betyder blandt andet, at forbrugerne forsikres, at køkkenerne lever op til strenge krav, hvad angår materialer, energiforbrug og brug af kemikalier ved produktion. Dertil kommer grundig testning af kvalitet og funktion samt forsikring af tilgængelige materialer og et cirkulært design.