Bæredygtige køkkener

Fra januar 2020 bliver Rotpunkt’s produktion i Tyskland 100% CO2 neutralt.

Uanset om du er ung eller gammel – har du et ansvar for miljøet, klimaet og vores planet. Selv små ændringer kan hjælpe med at forhindre yderligere klimaændringer: Tage cyklen, købe regional, bevare naturressourcer. Som virksomhed har vi også et ansvar for at tænke på miljøet og udvikle bæredygtige løsninger. En særlig vigtig milepæl er vores CO2 regnskab, der årligt viser os, hvor og hvordan vi har reduceret CO2 udslippet.

 

Greenline Bioboard er en PEFC certificerede produktionsmetode hos Rotpunkt. Skabene er produceret af Bioboard som er en produktionsmetode hvor der anvendes bl.a. majskolber. På den måde reduceres forbruget af træ med 37%. Dette medvirker til at bevare verdens naturskove uden at gå på kompromis med kvaliteten og stabiliteten. Samtidig er Bioboard lettere end spånplade lavet af 100% træ. Derfor reduceres vægten på skabene med 30%, uden at holdbarheden og styrken på skabene påvirkes. Dette er særdeles gavnligt for miljøet, da bl.a. CO2 udslip og brændstof forbrug i vores transporter formindskes. Majskolberne er en europæisk dyrket sort, som normalt bruges i biogas anlæg og er derfor ikke egnet som føde til hverken mennesker og dyr.

Læs mere om Greenline her   

 

 

 

2017

Ved at anskaffe nye maskiner til vores fabrik har vi øget reduktion af materialebrug og affald ved produktionen af køkkener. Vi sørger for kontinuerlig opdatering af anvendte maskiner og teknologier.

 

 

2018

Alle ansatte og ægtefæller på Rotpunkt fabrikken får tilbudt el-cykler.
Vores team tilbagelægger tilsammen over 3 mill. kilometer om året til og fra arbejde. Derfor opfordrer vi medarbejderne til at benytte denne mulighed fordi hver kilometer på cykel beskytter vores miljø.

 

 

 

 

2019

Komplet analyse af vores virksomhed med opgørelse af CO2 emissioner og beregning af CO2 udledning. Plan for skabelse af en balance i CO2 regnskabet med foranstaltninger til kontinuerlig CO2-reduktion.

 

 

2020

Fra januar 2020 bliver Rotpunkt’s produktion 100% CO2 neutral. Ved at øge effektiviteten og investere i bæredygtige tiltag vil Rotpunkt, som den første køkkenproducent, kunne producere helt CO2 neutralt.

 

2021

Fuldstændig omstilling til vedvarende energi i hele virksomheden.
Implementering af forskellige handlinger og projekter indenfor områderne økologi, økonomi og sociale ansvarlighed.

 

Når du køber et  Rotpunkt køkken tager du en vigtig beslutning – for dig selv, dit hjem og for fremtiden.

Her spiller både design, funktionalitet og kvalitet en central rolle, men også aspektet af bæredygtighed. Hos os kan du være sikker på at yde et værdifuldt bidrag til klimabeskyttelse – fordi vores produkter er fremstillet CO2 neutralt.

Du får et køkken af høj kvalitet, med god samvittighed.

 

 

Rotpunkt butik
Find vej til et showroom
Besøg et vores mange showrooms fordelt over hele landet og få en oplevelse af vores høje kvalitet. Vi har udstillinger af både køkken og badmiljøer og naturligvis også prøver af alt lige fra greb, låger, bordplader, skuffer og skabe.