Bæredygtigt og Svanemærket køkken fra Rotpunkt

GREENLINE – Danmarks mest bæredygtige køkken!

svanemærket

Rotpunkt køkkener er nu Svanemærket!

Rotpunkt har netop modtaget Svanemærket for vores Greenline-serie – og det betyder, at vi kan tilbyde dig et bæredygtige kvalitetskøkken, hvor:

  • Minimum 90% af træet er genanvendt
  • Produktionen er 100% CO2 neutral
  • Træet er FSC-certificeret
  • Du får det bedste indeklima data på markedet
  • Svanemærket går igen i alle elementer

Svanemærket er den ypperste miljøcertificering i Norden, og den er din garanti for, at du med vores Greenline-serie får et køkken, hvor alt er tænkt igennem. Fra udvælgelsen til de enkelte elementer til køkkenet en dag skal tages ned og genanvendes.

Det er den cirkulære tænkning, der er Rotpunkts styrke. Og den er skabt på baggrund af 90 års erfaring med produktion af kvalitet.

Rotpunkt – det bæredygtige køkken!

Rotpunkt er det oplagte køkkenvalg for dig, der ikke vil gå på kompromis med hverken design eller bæredygtighed – et Greenline-køkken fra Rotpunkt er nemlig begge dele. Det moderne og alligevel tidløse design varierer fra køkken til køkken, da smag og behag er forskelligt. Til gengæld er den stærke miljø- og bæredygtighedsprofil en Rotpunkt-standard.

Vi GARANTERER, at vores låger er lavet af minimum 90 procent bæredygtigt genbrugstræ.

Og det er ikke kun når det gælder træet, men i hele vores produktionsproces, at vi har fokus på bæredygtighed. På vores fabrik i Tyskland har den samlede produktion været 100 procent co2-neutral siden 1. januar 2020. Det er resultatet af, at vi i de seneste år har haft fuldt fokus på at minimere klimabelastningen. Blandt andet har vi udskiftet store dele af maskinparken for at reducere spild af energi og materialer. Fra januar 2021 hele koncernens samlede energiforbrug vil være dækket af vedvarende energi, så du med god samvittighed kan nyde livet med dit nye Greenline-køkken fra Rotpunkt.

Vores Greenline-køkkener kommer ikke kun det globale miljø til gode, men også for dit helt private indeklima. Vores materialevalg og produktionsproces betyder nemlig, at afgasningen og udledningen af det giftige naturstof formaldehyd reduceres kraftigt i dit hjem. Således har vi hos Rotpunkt indført vores egne krav til maksimal afgasning, der svarer til højest 30 pct af den mængde, der er tilladt efter gældende grænseværdi. Det synes vi er vigtigt for din og din families skyld.

Uanset om du er ung eller gammel – har du et ansvar for miljøet, klimaet og vores planet. Selv små ændringer kan hjælpe med at forhindre yderligere klimaændringer: Tage cyklen, købe regional, bevare naturressourcer. Som virksomhed har vi også et ansvar for at tænke på miljøet og udvikle bæredygtige løsninger. En særlig vigtig milepæl er vores CO2 regnskab, der årligt viser os, hvor og hvordan vi har reduceret CO2 udslippet.

family

Skal dit næste køkken være Svanemærket?
Udfyld felterne og bliv kontakte op af en af vores køkkeneksperter til en god snak om alle dine køkkendrømme.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Rotpunkt aktiviteter
2021
Fuldstændig omstilling til vedvarende energi i hele virksomheden. Implementering af forskellige handlinger og projekter indenfor områderne økologi, økonomi og sociale ansvarlighed.
Rotpunkt aktiviteter
2020
Fra januar 2020 bliver Rotpunkt’s produktion 100% CO2 neutral. Ved at øge effektiviteten og investere i bæredygtige tiltag vil Rotpunkt kunne producere helt CO2 neutralt.
Rotpunkt aktiviteter
2019
Komplet analyse af vores virksomhed med opgørelse af CO2 emissioner og beregning af CO2 udledning. Plan for skabelse af en balance i CO2 regnskabet med foranstaltninger til kontinuerlig CO2-reduktion.
Rotpunkt aktiviteter
2018
Alle ansatte og ægtefæller på Rotpunkt fabrikken får tilbudt el-cykler. Vores team tilbagelægger tilsammen over 3 mill. kilometer om året til og fra arbejde. Derfor opfordrer vi medarbejderne til at benytte denne mulighed fordi hver kilometer på cykel beskytter vores miljø.
Rotpunkt aktiviteter
2017
Ved at anskaffe nye maskiner til vores fabrik har vi øget reduktion af materialebrug og affald ved produktionen af køkkener. Vi sørger for kontinuerlig opdatering af anvendte maskiner og teknologier. Når du køber et Rotpunkt køkken tager du en vigtig beslutning – for dig selv, dit hjem og for fremtiden. Her spiller både design, funktionalitet og kvalitet en central rolle, men også aspektet af bæredygtighed. Hos os kan du være sikker på at yde et værdifuldt bidrag til klimabeskyttelse – fordi vores fabrik fremstiller CO2 neutralt. Du får et køkken af høj kvalitet, med god samvittighed.
Skal dit næste køkken være Svanemærket?
Udfyld felterne og bliv kontakte op af en af vores køkkeneksperter til en god snak om alle dine køkkendrømme.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Rotpunkt butik
Find vej til et showroom
Besøg et vores mange showrooms fordelt over hele landet og få en oplevelse af vores høje kvalitet. Vi har udstillinger af både køkken og badmiljøer og naturligvis også prøver af alt lige fra greb, låger, bordplader, skuffer og skabe.