fbpx
Butikker


Aftal møde


Svanemerket kjøkken

Rotpunkt – et bæredygtigt køkken

Bæredygtighed, CO2 udslip og global opvarmning? For nogle år tilbage begyndte vi at stille os selv de vanskelige spørgsmål, hvordan kan Rotpunkt tage ansvar i de globale klimaudfordringer? Hvordan kan en køkkenproducent reducere sit CO2 aftryk? Og hvordan kan vi reducere brugen af træ for at spare på ressourcer? Og hvordan kan vi bidrage positivt til den globale udfordring som ligger foran os alle?

Rotpunkt Ledelse

The time is now

Siden 2017 har vi arbejdet utrætteligt for at finde svarene på disse vanskelige spørgsmål om bæredygtighed. Med EUs 17 bæredygtighedsmål som udgangspunkt har vi startet vores arbejde med at gøre bæredygtighed til en Rotpunkt standard. Vi har specielt haft fokus på disse mål:

FN Klimamål hel sirkel

FN’s verdensmål

Vi har specielt haft fokus på disse mål:

  • 1 Udrydde fattigdom
  • 3 Godt helbred og livskvalitet
  • 4 God uddannelse
  • 5 Ligestilling mellem kønnene
  • 7 Ren energi til alle
  • 8 Anstændig arbejde og økonomisk vækst
  • 9 Industri, innovation og infrastruktur
  • 12 Ansvarlig forbrug og produktion
  • 13 Stoppe klimaforandringerne
  • 15 Livet på landet

Our mission: Zero emission

Hvor starter man, hvis man skal reducere CO2 udslip? Vi startede med at analysere vores to fabrikker, som resulterede i mange forbedringspotentialer. Fra dette har vi brugt en “undgå-reducer-kompenser” fremgangsmåde for gradvist at reducere vores CO2 udslip. Helt konkret betyder dette: Alle udslip som ikke kan reduceres eller helt undgås vil blive kompenseret gennem bæredygtighedsprojekter gennem vores certificerede partner MyClimate.

Bærekraftig produksjon

Bæredygtig produktion

Hvordan kan en køkkenproducent sikre sig bæredygtig produktion? Hos Rotpunkt leder vi altid efter muligheder for at optimere gamle processer og strukturer. Hvordan reduceres mængden af træaffald, hvordan genbruges prduktionsaffald og ikke mindst hvordan giver vi medarbejderne et sundt produktionsmiljø. Vi har øget intensiteten og leder utrætteligt efter forbedringspotentiale. Vi undrer konstant over hvordan vi kan forbedre materialeeffektiviteten, reducere udslip og vi leder efter måder hvorpå vi kan støtte vores ansatte i produktionen og administrationen i at arbejde bedre og sundere. 

 

Denne intensivering har ført til forbedret produktion så vi har reduceret produktionsaffaldet betragteligt. Vores produktionsmedarbejdere har tilgang til robot exoskelet, for at lindre den fysiske belastning ved tunge løft. For alle os i Rotpunkt står velvære i fokus; for bæredygtighed refererer ikke kun til teknologi og miljø, men også til arbejdsmiljø og trivsel.

Bærekraftig kraftproduksjon

Together to zero

Siden 2017 har vi prøvet at revurdere processer og udfordre etablerede vaner med et mål for øje – altid at stræbe efter et mere bæredygtigt og miljøvenligt selskab og produktion. Valgene vi tager handler ikke længere kun om økonomi, men også økologiske og sociale udfordringer. Hver dag tager os et skridt tættere på at være klimaneutral. Vi har fortsat en lang vej foran os, så kom med os på rejsen.

Fremtiden:

Et køkken er ikke bare produceret på en miljøvenlig måde, men alle produkter vi bruger er CO2 neutrale. Videreudvikling af vores produktionslinje til at blive endnu mere miljøvenlig. Ladestationer til elektriske køretøjer. 

2022

Svanemærket

Som den første køkkenproducent får hele vores Greenline serie Svanemærket efter nye og strengere krav fra 2021.

Læs mere om vores Svanemærkede køkkenserie

Vi har bevæget os helt over til egen produceret varme ved hjælp af biomasse (trærester) fra vores egen produktion.

2021

Vedvarende strøm og FSC

Færdiggøre selskabets fuldstændige overgang til grøn elektricitet. Implementering af yderligere tiltag og projekter, ved også at indkludere forhold knyttet til økologi, økonomi og sociale spørgsmål. 

Brug af FSC certificerede materialer i vores køkkenproduktion.

2020

CO2 neutral produktion

100% CO2 neutral produktion på begge fabrikker i Tyskland gennem flere tiltag. Reduktion af CO2 udslip ved yderligere effektivisering og investering i nye bæredygtige forbedringer. Kontinuerlig evaluering og udvikling af nye tiltag for at opnå målsætningerne om reduktion af CO2 i miljøregnskabet.

I 2020 modtog Greenline 4-star plader som bruges i vores køkken Svanemærke.

2019

Miljøregnskab

Analyse af selskabets totale CO2 udslip og etablering af et miljøregnskab. Udvikling af et tiltagsprogram for kontinuerlig målbar reduktion af CO2.

Behov for ændringer giver nye muligheder.

2018

ISO 50001

Certificering af alle fabrikkers energiforbrug i overensstemmelse med ISO 50001 samt etablering af en gennemgående selskabsstandard for kontinuerlig forbedring og nye certificeringer. 

Fokus på e-mobilitet og lanceret et støtteprogram for at cykle på arbejde for alle ansatte og deres familier. Vores ansatte rejser på 220 arbejdsdage årligt over 3.352.800 kilometer til vores fabrikker i Bünde og Getmold. Hver kilometer tilbagelagt på cykel i stedet for bil hjælper til med at beskytte miljøet.

2017

Reduktion af materialeforbrug

Reduktion i materialeforbrug og svind fra investeringer vha. nye effektive højteknologiske skæremaskiner på fabrikken i Getmold. Kontinuerlig opdatering og forbedringsprogram.

Elegang Eikekjøkken - Rotpunkt kjøkken - Memory RI - Old Forest Oak _ Zerox HPL XT - Black

Miljøvenlig

Når vi i Rotpunkt tænker på miljø har vi også vores kunder i tankerne. Hvert møbel i dit hjem har indvirkning på dit indeklima i form af afgasser. For at sikre lavest mulig påvirkning fra afgasser fra vores produkter og et sundt indeklima for dig og din familie, er vores køkkener certificerede efter JIS F**** (F4Star). Denne certificering sætter verdens strengeste krav til afgasser af det farlige stof formaldehyd. 

Det betyder at vores Greenline produkter er certificerede efter F4Star standarden smat afgiver 50% mindre formaldehyd end konventionelle møbler. Dette er godt for dit og din families helbred.

Med kærlighed til naturen

Vores Greenline serie er vores løsning til alle som ønsker et bæredygtigt køkken. Hvor konventionelle møbler hovedsageligt er produceret af nyt træ, bruger vi helt op til 90 procent genbrugstræ i vores Greenline produkter. Dette er vigtigt fordi genbrugen af træ reducerer fældning og opretholder livsvigtige skovområder som sikrer naturlig nedbrydning af CO2. Ved at vælge Greenline produkter er du med til at redde et skovområde svarende til 50 fodboldbaner hvert år!

Godt certificeret

Er du på udkig efter et køkken, som ikke går på kompromis med hverken design, kvalitet eller bæredygtighed?

Vi ved at alle køkkener er unikke, og vi er optaget af, at du får et køkken som passer dig og din stil. Vi har derfor gjort bæredygtighed til en Rotpunkt standard.

Avtal møte

Together for a better future

FSC er en forkortelse for “Forest Stewardship Counsil” – som er en international organisation som arbejder på at varetage og sikre bæredygtig skovbrug verden over

Allerede nu er 95 procent af Rotpunkts produkter FSC certificerede. Dette betyder, at vi ikke bare bruger lokalt træ fra Tyskland, Østrig og Frankrig i vores produktion, men at der også er stillede specielle krav til bæredygtig skovbrug, respekt for menneskeværd og rettfærdige arbejdsforhold i produktionen. Da tager vi ikke blot ansvar for miljø, men også for vores sociale sameksistens.

Elegang Eikekjøkken - Rotpunkt kjøkken - Memory RI - Old Forest Oak _ Zerox HPL XT - Black

Social responsibility

Siden 2019 har Rotpunkt køkken været medlem af MyClimate. Sammen med MyClimate har vi taget ansvar for uundgåelige CO2 udslip fra enkelte dele af vores produktion. Dette gælder specielt transport. Her er et konkret eksempel: Sammen med MyClimate støtter Rotpunkt hundredevis af familier i Kenya med mere effektive komfurer. Indtil nu har vi hjulpet 849 indbyggere i Kenya med bedre indeklima og en lettere hverdag, hvor mindre af tiden kan bruges på at samle brænde. Dette har desuden indtil nu sparret et skovområde svarende til 7 fodboldbaner, kun i brænde.

Vores ansatte sikrer en bedre fremtid

På vores rejse mod mere bæredygtighed og mindre udslip har vi, udover at se nærmere på vores egen produktion og produkter, taget personlige valg. Alle vores ansatte bidrager ikke bare med gode idéer og gåpåmod, men mange har også gjort mere ved at gå eller cykle på arbejde. Hvorfor? Fordi vi er sammen om det.