fbpx
Butikker


Aftal møde


detaljer i lille køkken

Artikler

Lille køkken: Sådan indretter man bedst et minikøkken

Et funktionelt lille køkken, der også emmer af lækker æstetik, kan du sagtens skabe med smarte og skræddersyede løsninger. I små køkkener på få kvadratmeter kræver det de rette valg og den optimale placering af skabe, hyldeplads og spiseplads. Da der er begrænset plads i et minikøkken, er det derfor vigtigt, at du får udnyttet al pladsen maksimalt, så du undgår spildplads.

Skal der være plads til at udfolde sig med madlavning, bruger du køkkenet som arbejdsplads, eller skal der være plads til gæster? Din brug af rummet stiller krav til indretningen af det lille køkken, så du får tilstrækkelig med opbevaringsplads og bordplads, der imødekommer dine behov i det daglige.

Selvom køkkenet er lille, behøver du hverken at være bange for, at der ikke er plads til de vigtige køkkenmaskiner, eller at du må leve med proppede skuffer og skabe. Hos Rotpunkt tilbyder professionel rådgivning til lille køkken indretning. Vi har kreative løsninger, når det kommer til at udnytte de få kvadratmeter, du har til rådighed, mest optimalt. Det handler om at skabe følelsen af mere plads, åbne rummet op og skabe en sammenhæng med resten af boligen. Men også uden at du skal undvære alle de essentielle elementer, der er brug for i et køkken.

 

Få rådgivning til indretning af det lille køkken

 

sort lille køkken eksempel
  • Rotpunkt køkkenvalg

Flotte køkkeløsninger til få kvadratmeter

Rotpunkt har mange flotte løsninger, også selvom pladsen i køkkenet er begrænset.

Tænk højt, smalt og kompakt i det lille køkken

I et lille køkken skal man udnytte højden som opbevaringsplads med skabe eller hylder, der går helt til loftet. Topskabe fylder mindre og kan være ideelle til det mindre køkken. Med smalle køkkenelementer og hvidevarer kan du få plads til alt det nødvendige, selvom du bor i en lille lejlighed.

Hjørner, indhak og kroge i det lille køkken kan benyttes til at skabe ekstra opbevaringsplads, når pladsen er trang. Tænk kreativt; hvis dit køkken har skråvægge, kan de ofte med et par små ændringer tilpasses, så de indgår som en integreret del af køkkenløsningen.

Centrerer du dit køkkens hovedelementer med vask, komfur og køleskab langs én enkelt væg, får du et samlet og strømlinet udtryk med høj funktionalitet. Det gør, at rummet syner større, du sparer plads og mindsker afstanden mellem de enkelte arbejdsstationer.

kompakt lille køkken
  • Rotpunkt køkkenvalg

Skræddersyet løsning til dit lille køkken

Rotpunkt leverer designløsninger i høj kvalitet til små og store køkkener. Vi skræddersyer elementerne, så de passer til dit lille køkken. Se køkkenelementerne i vores showroom og få råd og vejledning af vores eksperter.

Vælg smarte løsninger

Med begrænset plads i et lille køkken er orden og ryddelighed alfa og omega. Når møbler og arbejdsstationer ikke er i brug, behøver de ikke at optage unødig plads. Køkkenets møbler kan sammensættes og gøres fleksible, hvis du ikke har så meget plads at gøre godt med.

Udtræksborde, bænke og hylder kan give mere gulvplads, mens skydelåger og døre kan bruges til at skjule de elementer, du ønsker at gemme væk. Vægophængt service kan også være en løsning, der kan spare dig for plads og fungere perfekt i et lille køkken.

Dit farvevalg skal sikre en rød tråd, som skaber overblik og sammenhæng i det lille køkken. Få, dæmpede og gennemgående farver på store flader giver ro og rene linjer. Lyse farver og glansfulde overflader åbner rummet og får det til at syne større.

Hvidt køkken, lille
  • Rotpunkt køkkenvalg

Køkkeninspiration

Flere løsninger til det lille køkken

Rotpunkt tilbyder både komplette løsninger og individuelt tilpassede elementer, når et lille køkken skal indrettes. Oftest tænker man, at køkkenøen og det klassiske samtalekøkken kræver masser af plads. Men har man småt med kvadratmeter, så kan det faktisk være en måde at åbne rummet op på.

Samtidig handler det om at skabe rene linjer og store lyse overflader. Man kan godt have en tendens til at tro, at det hele så skal være hvidt, for at få rummet til at virke større. Men hvis man leger med farverne, skaber man mere kontrast og illusion i rummet, hvilket får det til at syne større.

Med mere end 300 standardfarver at vælge imellem og over 20 skabsfarver at kombinere med, burde det være muligt at finde det farvesammenspil, som skaber den rigtige stemning for dig. Vores professionelle personale hjælper dig selvfølgelig gerne med at vælge både farver og materialer, når du skal sammensætte det rigtige udtryk og skabe den rigtige stemning i dit lille køkken.

Hvidt minimalistisk køkken

Et enkelt minimalistisk køkken

Når du indretter dit lille køkken på få kvadratmeter, må den minimalistiske tankegang gerne være et gennemgående tema for den stil, du vælger.

Du bør tænke strategisk, så du får flere brugbare arbejdszoner placeret i dit køkken. Det kræver også, at alt unødvendigt bliver skåret fra, så der ikke går plads væk til dette. Det enkle udtryk og de rene linjer hjælper med til at skabe en følelse af et større køkken.

Køkkenet er for mange dog stadig et leverum og et naturligt samlingspunkt i hjemmet. Derfor skal der også være plads til at kunne samles og nyde hinandens samvær. Hos Rotpunkt hjælper vi dig med at indrette dit lille køkken, så du slipper for trængsel og samtidig får plads til at nyde en kop kaffe og have dybe samtaler, mens der arbejdes i køkkenet.

Få mere inspiration til dit lille køkken

Rotpunkt er kendt for den fabelagtige kvalitet, og i vores lokalafdelinger rundt om i landet får du mulighed for at komme ind og opleve den og de forskellige køkkenmodeller i virkeligheden. Her kan du med egne øjne se, hvor meget plads vi rent faktisk kan passe ind i et lille køkken.

I vores lokale showrooms finder du spændende inspiration og kan se vores store udvalg af låger, bordplader og skuffer til det lille køkken. Vi står klar med professionel rådgivning og inspiration til dit køkken. Vi har:

  • Markedets største udvalg af grebsfrie modeller
  • Over 300 standardfarver
  • Stort program i trælåger

Hos Rotpunkt tilbyder vi skræddersyede løsninger til det lille køkken. Vi skaber flotte, holdbare og funktionelle kvalitetsløsninger, der passer til dine drømme og behov. Du finder inspiration til det lille køkken i vores flotte kataloger og køkkenudstillinger over hele landet.

Book møde

Har du spørgsmål?

Vi hjælper dig gerne. Aftal møde med en af vore køkkenkonsulenter her.

Aftal møde