fbpx
Butikker


Aftal møde


Mørkt køkken

Artikler

Retro køkken: Få nostalgien ind i det moderne køkken

Drømmer du om at bringe nostalgien fra 50’erne og 60’ernes køkkener ind i dit nye køkken – måske i en mere moderne fortolkning? Så læs med her, hvor du kan blive inspireret til et retro køkken anno 2024.

Retrostilen i køkkenet rummer elegante, tidløse og charmerende elementer. Samtidig byder det på smukke, holdbare materialer i høj kvalitet. I et retro køkken er linjerne rene, overfladerne glatte, og farvemulighederne mange. Typisk er grebene synlige, og der bruges ofte mørkt træ til et eller flere elementer i køkkenet. Det er ikke så underligt, at retro-stilen er vendt tilbage og har vundet danskernes hjerter – for retro køkkenet byder på mange af de samme ting, som vi sætter pris på i et moderne køkken.

605-Memory-RI-Retroblau

Retrofarver til dit køkken

Retro byder på en fortryllende palet af smukke og livlige farver, der strækker sig fra de forfriskende lysere blå nuancer til de dybere, mere intense blå toner. Her finder man også en skøn variation af olivengrøn, som bringer minderne tilbage til en tid med ægthed og charme. Farvepaletten er også rig på nuancer af bordeaux, karry og subtile grå toner, som skaber en tidløs følelse af nostalgi og varme. I et køkken med smukke retrofarver på fx skabslågerne kan det være som at træde ind i køkkenet fra 50’erne og 60’erne igen, hvor hvert element er omhyggeligt udvalgt for at skabe en atmosfære af hygge og stilfuld elegance.

Hos Rotpunkt har vi over 300 standardfarver, og blandt dem er der flere, som kan skabe dit drømme-retrokøkken.

 

Mørkt træ

Retromaterialer

Træ er et næsten uundgåeligt materiale i et retrokøkken. Særligt mørkt træ kan få nostalgien frem hos de fleste. Også laminat kan for mange mennesker føre tankerne tilbage til midten af 1900-tallet. I vores sortiment har vi flere forskellige træsorter, alt lige fra de lyseste træfarver til det mørkeste træ, og vores laminatløsninger er der ligeledes mange af.

Besøg din lokale Rotpunkt og fortæl køkkenkonsulenten om dine drømme for et retro køkken, så finder de sammen med dig de helt rette materialer.

forskellige greb

Retrogreb

I 50’erne og 60’erne var grebene synlige og en vigtig del af køkkenets æstetiske udtryk. I et moderne køkken med inspiration fra retrostilen kan grebene føres ind i køkkenet og spille en vigtig rolle for udtrykket. Hos Rotpunkt har vi et bredt udvalg af køkkengreb, og her er der flere, som kan gøre dit nye køkken til et retro køkken.

Et fuldendt retro køkken eller enkelte retroelementer?

Er du vild med retro? Og drømmer du om at føre stilen ind i dit nye køkken? Hos Rotpunkt kan du skræddersy dit køkken præcis, som du drømmer om. Vores store udvalg af både farver, materialer og greb gør det muligt for dig at føre charme og nostalgi fra 50’erne og 60’erne ind i dit nye køkken. Uanset om du ønsker et fuldt retroinspireret køkken i moderne fortolkning eller blot ønsker enkelte elementer, der fører tankerne tilbage til midten af 1900-tallet, finder vi en løsning til dig.

Udforsk mulighederne i din lokale Rotpunkt

I din lokale Rotpunkt står erfarne køkkenkonsulenter klar til at hjælpe dig med at føre din køkkendrøm ud i livet. Book et møde i din nærmeste køkkenbutik eller besøg et af vores showrooms, hvor du kan se og opleve de mange farver, materialer og greb.