fbpx
Butikker


Aftal møde


Vikutalierum-med-skydedoer-Rotpunkt-600x360

Artikler

Få dit eget viktualierum

Drømmer du om at få god plads til alle de fødevarer, som ikke behøver at stå på køl?

Hvis ja, så er du ikke alene. Derfor bliver viktualierummet genindført i mange moderne boliger. Selv om de færreste sylter i sammen mængder som tidligere, så har vi masser at bruge den gode plads til. Og det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at få et viktualierum med skydedøre, hvor alt er let at komme til.

Vi giver 10 tips til indretning.

Tips 1 – Plads til det hele

Mel, gryn, pasta, konservesdåser, olier, krydderier…
Der bliver hurtigt fyldt op på hylderne i viktualierummet, så sørg for at indrette det, så det netop passer til dine behov.

Tips 2 – Det fulde overblik

Hvis du bygger nyt hus kan du gøre plads til et viktualierum i forbindelse med køkkenet. Det kan også være, at dit køkken er så stort, at du kan snuppe et hjørne og lave det til en moderne viktualierum med skydelåger. Skydelågerne giver dig mange fordele. Når du åbner for viktualierummet, har du det fulde overblik, og lågerne tager ikke plads op ud i rummet, når de står åbne.

Tips 3 – tænk over dine behov

Hvad vil du gerne have plads til i viktualierummet? Tænk det godt igennem, inden du beslutter dig for indretningen. Hvis du ved, hvad du gerne vil have i dit viktualierum, så hjælper vi dig med indretningen.

Tips 4 – udnyt hjørnerne:

Selv hjørnerne er værdifuld plads i dit viktualierum, når de udnyttes. Placer ting eller fødevarer, som du bruger sjældent øverst i skabet. Lav ikke hylderne bredere end det fortsat er let at komme til alting.

Tips 5 – alting skal være let at komme til

Sørg for at ting ved gulvet er lette at komme til. Du kan fx bruge kasser med hjul, som er lette at trække ud og eventuelt tage med ud i køkkenet.

 

Tips 6 – få plads til køkkenets vasketøj

Forskellige skuffer og kurve kan også være en god løsning. Eksempelvis kan vasketøjet fra køkkenet: viskestykker, duge og dækkeservietter få en kurv i viktualierummet.

Tips 7 – se hvad der er i skufferne

Transparente skuffer i forskellige mål kan være ideelle til fx krydderier og olier. Her kan du se, hvor du har tingene, inden du trækker skufferne ud. Tænk også i, at skufferne skal være lette at rengøre.

Tips 8 – plads til køkkenmaskiner

Måske vil du gerne have plads til din røremaskine, kaffebrygger eller andre ting, som du gerne vil gemme væk i køkkenet? Her kan du vælge at placere dine maskiner på udtrækshylder, så de er ekstra lette at betjene.

Tips 9 – giv vin og champagne en god plads

Du kan også gøre plads til vin i dit viktualierum. Ofte vil det være for varmt i rummet til god opbevaring af vin og champagne. Her kan du vælge et godt vinkøleskab. Husk at det også kan give varme fra sig. Vær generelt opmærksom på temperaturen i viktualierummet i forhold til, hvad du opbevarer. Hvis du ønsker det køligere i rummet, så kan automatisk køling monteres.

Tips 10 – få ekstra køleplads

Måske kan du også få plads til et ekstra, lille vinkøleskab i viktualierummet? Det kan være praktisk at have lidt ekstra plads til drikkevarer, når det er varmt eller der kommer mange gæster.