fbpx
Butikker


Aftal møde


Greenline mærke

Greenline – Vores Svanemærkede køkkenserie

Rotpunkt leverer bæredygtige køkkener i tysk kvalitet hvor både korpus, beslag og fronter er lavet til at holde. Vi har i mange år forbedret vores produktionslinjer og materialer for at sikre bæredygtig produktion og miljøvenlige produkter.

I Greenline serien kan du vælge mellem 40 forskellige modeller og 17 forskellige indvendige skabsfarver.

træer set nedefra

With the love for nature

Vores Greenline serie er vores løsning til alle som ønsker et bæredygtigt køkken. Hvor konventionelle møbler hovedsageligt er produceret af nyt træ, bruger vi helt op til 90 procent genbrugstræ i vores Greenline produkter. Dette er vigtigt fordi genbrugen af træ reducerer fældning og opretholder livsvigtige skovområder som sikrer naturlig nedbrydning af CO2. Ved at vælge Greenline produkter er du med til at redde et skovområde svarende til 50 fodboldbaner hvert år!

Eksempler på vores Svanemærkede køkkener

Aftal et møde med en køkkenkonsulent

Skal dit næste køkken være fra vores Greenline-  Svanemærkede køkkenserie? Aftal et møde med en køkkenkonsulent i din lokale butik.

Svanemærket køkken

Myndighedernes eget miljømærke, Svanemærket, har godkendt Rotpunkts Greenline serie. Det betyder at alt fra korpus og fronter, til beslag og greb har bestået den strenge certificering.

Strenge krav

Der stilles omfattende krav til de indgående materialer og kemikalier, som bruges i produktionen, og til emission af sundhedsskadelige stoffer. Der er også krav relateret til brugsfasen og cirkulær økonomi, for eksempel om kvalitet, garanti og materialegenanvendelse.

Svanemærket logo  Greenline

Kravene omfatter blandt andet:

 • Brug af bæredygtige vedvarende råvarer, f.eks. krav om sporbarhed og minimum 70 % certificeret træråvare.
 • Miljø- og sundhedsegenskaber ved kemikalier som bruges i produktionen, tilsættes til materialerne eller bruges ved overfladebehandling. Der er bl.a. strenge krav til brug af stoffer som er kraftfremkaldende, skadelige for fertiliteten og som kan skade arvemateriale. Der er forbud mod halogenholdig brandhæmmer, fluorstoffer og antibakterielle tilsætninger inkl. nanopartikler.
 • Grænser for indhold af og emissioner af formaldehyd og VOC i relevante kemikalier og materialer som lim, stoppematerialer, tekstil, træbaserede plader og laminat.
 • Grænser for energiforbrug i produktion af træbaserede plader og laminat, samt stand-by energiforbrug for bevægelige møbler som hæve/sænke skrivebord og senge.
 • Test af kvalitet og funktion.
 • Garanti, tilgængelighed af reservedele og design som gør det muligt at demontere og genbruge materialerne i tråd med cirkulær økonomi.
slidstærk

The extra step

I vores Greenline serie har vi taget de ekstra skridt for at sikre at hver mindste lille komponent er af det mest bæredygtige materiale der findes. Vi er derfor stolte af at vores Greenline serie er blevet certificeret med Svanemærket. Dette er et bevis for vores bæredygtige fokus på kvalitet og lang levetid på vores produkter. 

 

A common goal

Som Svanemærket arbejder Rotpunkt mod FN’s verdensmål nummer 12 – Ansvarlig forbrug og produktion. Dette mål retter fokus mod kvalitet på produkterne, miljøvenlig produktion og bæredygtig forbug af materialer. Vi i Rotpunkt har arbejdet målrettet med dette i mange år, og med vores Greenline serie møder vi alle, og overgår flere, af certificeringens strenge krav.

 • 95% certificeret træ
 • 90% genbrugt træ
 • 50% af anbefalede afgasser, sikrer et godt indeklima for dig og din familie
 • 100% fornyelig energi hos vores fabrikker
 • Ekstern test af kvalitet og funktion for at sikre lang levetid
 • Garanti, tilgængelighed af reservedele og design som gør det muligt at afmontere og genbruge materialerne i overensstemmelse med cirkulær økonomi.

 

Our contribution

Derfor er Greenline det mest bæredygtige valg du kan tage når du skal købe nyt køkken.