fbpx
Butikker


Aftal møde


Sherwood park

Artikler

Tips og tricks til at matche farver og materialer i dit køkken

Det er vigtigt, at farver og materialer i dit køkken er de rigtige. Køkkenet er nemlig et af husets vigtigste rum, hvor familie og venner samles til både hverdag og fest. Farverne skal derfor inspirere til hygge og madlavning, mens materialerne skal tilpasses familiens stil og behov. Der er derfor ikke ét køkken i én farve og med ét bestemt valg af materialer, der passer til alle. Nogle foretrækker et lyst køkken, måske et minimalistisk køkken, andre foretrækker et køkken i træ, mens andre igen er til det stilfulde, mørke look.

Er du i tvivl om, hvilke farver og materialer, du skal vælge i dit køkken? Her giver vi dig tips og tricks til valg af farver og materialer. Vi har 300 standardfarver, mere end 20 skabsfarver og alle de velkendte materialer til køkkener, herunder træ, laminat, granit og marmor.

Klassisk lyst køkken inspiration
  • Rotpunkt køkkenvalg

Lyst køkken med marmor og messingreb

Kombinér vores lyse, klassiske låge i Ergo Kashmir med en flot og slidstærk marmorbordplade og eksklusive messinggreb. Det skaber et klassisk look og et indbydende køkken.

Lyse eller mørke farver i køkkenet?

Det er vigtigt at vide lidt grundlæggende om farver, før man kaster sig ud i at få hele sit køkken i sin yndlingsfarve. Det skyldes, at valget af farver påvirker rummet betydeligt. Kort fortalt vil et valg af lyse farver, fx. hvid, lysegrå eller et køkken i lyst træ nemlig kunne åbne rummet op. Derfor er lyse farver særlig egnet til mindre køkkener. De fungerer også perfekt, hvis man ønsker et elegant, klassisk og roligt køkken, der aldrig går af mode. Den skandinaviske stil er nemlig stærkt præget af lyse farver og rene linjer.

Mørke farver derimod absorberer lyset og kan få et rum til at virke mindre. Dette behøver dog slet ikke være negativt, for farver som fx. sort, mørkeblå, mørkegrå og brun giver køkkenet et utrolig stilfuldt, moderne og eksklusivt look. Nogle af vores populære køkkener er i mørke farver. Og det er ikke uden grund.

køkken i mørkeblå
  • Rotpunkt køkkenvalg

Eksklusivt, mørkt køkken med træ og flotte greb

Vi har et hav af flotte farve i mørke nuancer. Prøv at kombinere midnatsblå, træ og små knopper som greb. Det giver et eksklusivt og varmt look på en og samme tid.

Materialer i dit køkken af højeste kvalitet

Når vi snakker køkken, er der et hav af forskellige materialer, man kan vælge mellem.
Træ, marmor, laminat, granit for blot at nævne nogle. Hvilke du vælger afhænger af ønsker til stil og krav til rengøring, vedligeholdelse og modstandsdygtighed.

Laminat er fx. et rengøringsvenligt materiale, der giver køkkenet en glat overflade på både bordplade og låger – og så fås det i et hav af farver og mønstre. Drømmer du om et enkelt og ensfarvet køkken, kan laminat være et oplagt materialevalg.

Træ er et andet materiale, og som der passer perfekt ind i den skandinaviske indretning. Det er blevet utrolig populært de senere år, da det tilfører noget råt, varme og hygge på en og samme tid. Derudover er det et genialt materiale, hvis du ønsker at bryde sorte eller hvide facader.

I den skandinaviske indretning er naturmaterialer som træ, men også marmor og granit utrolig populære. Marmor og granit er begge materialer, som har fantastiske mønstre og strukturer, der kan supplere eller bryde lågernes farver. Det er særligt velegnet til overflader, da materialerne kan tåle høj varme og er nemme at rengøre. En lys marmorplade passer perfekt til lyse låger, mens den rå granit står utrolig flot til træ.

Smala LX klassisk i en moderne form
  • Rotpunkt køkkenvalg

Kombinér træ med flotte farver

Træ giver varme til køkkenet, og så står det flot til mange farver. I et minimalistisk køkken passer træ perfekt ind.

Greb giver personlighed

Greb er en lille ting i et køkken, men de har stor betydning for hele rummets udtryk. De kan nemlig understrege køkkenets stil eller underbygge lige præcis den stemning, du ønsker skal være i dit køkken. Grebsløse løsninger giver et stilrent og enkelt look, mens vores populære messinggreb giver eksklusivitet og hygge. Prøv fx. messinggreb sammen med grå/brune farver og træ.

Greb - Smala køkken
  • Rotpunkt køkkenvalg

Flotte greb til dine køkkenlåger

Hos Rotpunkt har vi et stort udvalg af greb.

Lyst til mere inspiration?

Er du stadig i tvivl om, hvilke farver og materialer dit køkken skal være? Tag endelig et kig på rotpunkt.dk, hvor du kan se vores store udvalg af køkkener. Du finder også inspiration i vores kataloger og showrooms over hele landet. Vi er sikre på, at du bliver inspireret.

Hos Rotpunkt laver vi individuelle og skræddersyede køkkenløsninger, hvor stil og funktionalitet går hånd i hånd. Vi lytter til dine behov og ønsker.