Rotpunkt tilbehør
Tips til indretning af garderoben

Tips til indretning af garderoben

Lad ikke tøjet styre dig

Har du styr på tøjet i din garderobe? Eller er det tøjet, der styrer dig, når du kæmper med at få plads eller finde dine rene bukser eller fine selskabskjole? Her får du lidt ideer til at få styr på garderoben.

1. Mere plads

Måske roder dit skab, fordi du ikke har plads nok? Vidste du, at du får 30 pct. bedre udnyttelse af pladsen ved at vælge et garderobeskab med skydedøre frem for et traditionelt skab?

Skydelåger giver dig også et stilrent og minimalistisk udtryk, og så tager lågerne ikke plads op i rummet, når skabet står åbent. Det er især vigtigt i et mindre rum.

2. Helt til loftet

Nullermænd eller plads til mere? Udnyt pladsen helt til loftet, når du skal have ny garderobe. Du har sikkert en kuffert, et telt, en sovepose eller opbevaringskasser, som du mangler plads til. Disse ting kan fint placeres højt i skabet, fordi du ikke bruger dem så tit.

3. Skuffer – skuffer ikke

Skuffer i garderoben bringer ekstra orden i tøjet. Her kan der være plads til strømper, fine bluser, strømpebukser og måske også tørklæder og vanter. Skal der være plads til flere forskellige ting i den samme skuffe, så opdel skuffen med smarte skuffe inddeler, så har du stadig fint overblik over, hvad skuffen indeholder.

4. Sko skal der til

De fleste drømmer om flere skohylder, så skoene ikke tager plads i fx forgangen og bryggerset eller ligger og roder i bunden af skabet i soveværelset. Måske er der ikke plads til alle sko i garderoben i soveværelset, men så kan man vælge at give de fine stiletter de bedste pladser på skohylderne. Det kan være faste skohylder eller skohylder, der kan trækkes ud.

Et par damesko måler 14-25 cm i bredden – herresko lidt mere. Regn derfor gerne med 18-30 cm til et par sko på hylden.

5. Hæng op

Hæng gerne mange af dine skjorter, bukser og kjoler op. Det sparer plads frem for at folde og lægge tøj sammen på hylder. Fordelen er også, at tøjet er glat og pænt, når det hænger og får lidt plads.
Hvis det kniber med pladsen, og du ikke har plads til et skab i fuld dybde, kan du alligevel få plads til at hænge tøjet på smarte bøjlestænger, som går på tværs i skabet. På den måde kan tøjet stadig hænge pænt uden at blive krøllet. Og så kan bøjlestangen trækkes ud, så du nemt kan få fat i den bagerste skjorte.

7. Tæt på vasktøjskurven 

Måske står din vasketøjskurv og fylder på badeværelset? Eller i byggeret? Hvis du klæder dig af og på i soveværelset ved dit garderobeskab, så er det praktisk at have en vasketøjskurv integreret i dit garderobeskab. Vasketøjskurven er lige til at tage ud af skabet og med ud til vaskemaskinen. Har du plads, kan du sætte kurve i dit skab i flere størrelser. Så er vasketøjet sorteret med det samme.