fbpx
Butikker


Aftal møde


Artikler

4 hårdføre og slidstærke materialer i dit køkken

Køkkenet er et af de mest anvendte rum i danskernes hjem. Derfor er det for mange vigtigt at have et køkken i materialer, der kan modstå dagligdagens slid og kulinariske udfoldelser. Når man skal have et nyt køkken, er der mange forskellige materialer at vælge imellem, men nogle er mere hårdføre og slidstærke end andre. Her guider vi dig igennem de sikre og gode valg, når det kommer til slidstærke og hårdføre materialer i køkkenet.

Har du spørgsmål?

Aftal et gratis møde med en af vore køkkenkonsulenter.

Zerox køkken
  • Rotpunkt køkkenvalg

Flot køkken i laminat

Rotpunkts moderne og alsidige køkkenserie Zerox er et godt bud på et solidt og hårdført køkken i laminat.

Laminat

Laminat er et relativt hårdført materiale, der er let at holde rent og kræver ikke særlig vedligeholdelse. Typisk bruges laminat til køkkenlåger, men mange danskere vælger også en bordplade i laminat. Laminat er et af de mest populære materialer i de danske køkkener, fordi det både er et økonomisk, holdbarhedsmæssigt og vedligeholdelsesmæssigt sikkert valg.

Holdbarhed og pris hænger typisk sammen, og derfor er de slidstærke og hårdføre egenskaber ved laminat en smule lavere end nogle af de andre materialer. Vælger du fx en bordplade i laminat, skal du være opmærksom på, at det kun holder til moderat høje temperaturer og kan blive ridset. Derfor bør du altid bruge bordskånere til varme gryder, pander og bageplader og anvende et skærebræt, når du skærer grøntsager, brød, kød og andet.

Granitt benkeplate
  • Rotpunkt køkkenvalg

Stort udvalg af slidstærke bordplader

Rotpunkt har et stort udvalg af forskellige bordplader i forskellige materialer.

Granit

Granit er et af de mest slidstærke og hårdføre materialer, du kan vælge til dit køkken. Det kræver ingen vedligeholdelse, og levetiden er lang – typisk længere end resten af køkkenet. Derfor vælger mange også at genbruge dele af eller hele granitbordpladen i et nyt køkken. Granit har fx den fordel, at det tåler høj varme, og derfor kan du sætte varme fade direkte på bordpladen – pas dog på med gryder og pander, der kommer direkte fra ovn eller kogeplade. Derudover er det næsten ridsefrit

Grønt kjøkken med lekre kombinasjoner
  • Rotpunkt køkkenvalg

Tips og tricks til at matche farver og materialer

Rotpunkt har 300 standardfarver, mere end 20 skabsfarver og et stort udvalg af bordplader i velkendte materialer.

Keramik

Keramik er et materiale, som ofte anvendes til køkkenbordplader og kaldes keramisk bordplade. Det er lavet af sand, feldspat, ler og farvepigmenter og bliver støbt ved 1200 grader. Materialet er utrolig slidstærkt og hårdført og er derfor et oplagt valg til køkkenet. Det tåler høje temperaturer, og derfor kan du afsætte varme fade direkte på bordpladen. Pas dog på med gryder og pander, du tager direkte fra kogepladen eller ovnen.

keramikk benkeplate
  • Rotpunkt køkkenvalg

Sådan vælger du den rette bordplade

Det er ikke kun bordpladens slidstærke og hårdføre evner, som spiller ind, når man skal vælge en bordplade til sit nye køkken.

 

Solid Surface

Solid Surface er et materiale, der blandt andet bruges til overflader i køkkenet. Det består af en kombination af akryl, mineraler og farvepigment. Det er et materiale, som er velegnet i køkkener, fordi det er slidtærkt, nemt at vedligeholde, hygiejnisk og modstandsdygtigt over for bakterier samt ikke-absorberende. Solid Surface tåler dog ikke høje temperaturer, så for at passe bedst på sin bordplade i Solid Surface skal man bruge bordskånere. Hvis bordpladen skulle blive ridset, er det nemt at behandle eller reparere.

Har du spørgsmål?

Aftal et gratis møde med en af vore køkkenkonsulenter.

Køkkenskrog i mange farver
  • Rotpunkt køkkenvalg

Skabe i samme farve og materiale – både indvendigt og udvendigt

Det er muligt at få et gennemført køkken med skabe i samme farve og materiale. Hos Rotpunkt har vi 20 forskellige skabsfarver med samme farve inde som ude.

Få råd og vejledning i din nærmeste Rotpunkt

Rotpunkt har showrooms i alle dele af landet. Tag forbi dit nærmeste showroom og få endnu mere viden om materialer i dit køkken. Vores dygtige køkkenkonsulenter står altid klar med råd og vejledning.